Horses Tomorrow

    Balance coaching voor ruiters  

Links

De links op deze pagina zullen regelmatig aangevuld worden. Ken je zelf een website die niet mag ontbreken in dit overzicht, of klopt de url van een link niet meer? Meld het gerust via info@horsestomorrow.be

Lichaamstaal, lichaamsbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling

  
Centered Riding Website van de Centered Riding community. Sally Swift is de grondlegster van Centered Riding. Dankzij haar vernieuwende inzichten en innovatieve manier van lesgeven, haalde ze opmerkelijke resultaten bij ruiters en werd ze alom bekend.
  
Murdoch Method Wendy Murdoch vult Centered Riding aan met haar ervaring uit Feldenkrais. Ze is een internationaal bekende instructrice en heeft een hele reeks boeken en DVD's uitgebracht.
  
Hempfling Klaus F. Hempfling is wereldwijd bekend voor zijn vernieuwende aanpak. Zijn werk is gebaseerd op het begrijpen van de geest van het paard en communiceren via lichaamstaal die begrijpbaar is voor het paard. De ontwikkeling van de ruiter in zijn 'aanwezigheid' en 'bewustzijn' is hierbij van groot belang.
  
Terra Natura Terra Natura, school for essential horse communication (NL en BE).
  

Clickertraining

  
Inge Teblick Inge Teblick is één van de bekende trekkers van clickertraining in de Benelux. Ze is een groot voorstander van zo ethisch mogelijk trainen, met respect voor leertheorie en ethologie.
  
I Train my Horse's Brain Een online community voor clickertrainers. ITMHB is ontstaan als een gezamenlijk initiatief van een groep trainers en coaches die het positief, ethisch trainen van paarden in al zijn vormen willen promoten.
  
On target trainingEngelstalige website van Shawna Karrasch, met voorbeeldfilmpjes en Q&A.
  
The clicker centerAlexandra Kurland uit de VS heeft 20 jaar ervaring met clickertraining en publiceerde verschillende boeken en DVD's.
  

Academische Rijkunst

  
Taonara Josepha Guillaume is in België, Nederland en daarbuiten bekend als de bitloze dresuur en Natuurlijke Rijkunst specialiste.
  

Paarden clip art

  
Clip art via classichorse.com Gratis te gebruiken paarden clip art, dankzij Millercreations.com
  Boeken vol inspiratie

centered riding 1 Centered Riding I - Sally Swift
Met haar innovatieve onderwijs methode heeft Sally Swift ruiters over de hele wereld geholpen om betere prestaties neer te zetten met hun paard, dankzij een bewuste zelf houding.
centered riding 2 Centered Riding Nr. 2, Further Exploration - Sally Swift
Centered Riding 2 gaat verder in op het leren van lichaamsbewustzijn om een betere balans te vinden in het zadel, waardoor een optimale communicatie met het paard mogelijk wordt.
denkwerkboek Denkwerk, of waarom paarden van leertheorie houden - Inge Teblick
Al wat je wil weten over hoe paarden leren en waarom vriendelijk trainen wérkt.
grondwerkboek Grondwerk met paarden, van spelen tot gymnastiseren - Inge Teblick
Een leer-boek maar ook een doe-boek. Met heel veel praktische fotos zodat je ook de kleine dingen kunt leren zien en daarna bij je eigen paard kunt ontdekken.
paardzoektmij Niet ik zoek het paard, het paard zoekt mij - Klaus F Hempfling
Recentste boek van Klaus F Hempfling, die in de internationale paardenwereld bekend staat als de "Meester in lichaamstaal".
Natuurlijk Paardrijden Natuurlijk Paardrijden - Klaus F Hempfling
Eerste boek van Klaus F Hempfling, wereldwijd vertaald. Hij geeft verhelderende inzichten en een nieuwe manier van omgaan met paarden. Lichamelijke en geestelijke gezondheid van het paard staan hierbij in elke fase voorop.